Nye digitale medier

Vi skal også ta diskusjoner om nye digitale medier her på bloggen. Disse vil i hovedsak gå under to kategorier: Sosiale medier og Mediebrett og mobile medier

Sosiale medier

Sosiale medier er medier (kanaler eller plattformer) som ved hjelp av Internett eller webbasert teknologi,åpner for interaksjon mellom to eller flere mennesker (brukere).

Andreas Kaplan og Michael Haenlein har en definisjon av sosiale medier som sier at der er en gruppe internettbaserte applikasjoner som bygger på det ideologiske og teknologiske grunnlaget til Web 2.0, og som tillater skapelse og utveksling av brukergenerert innhold [1].

Med interaksjon mellom brukerne menes blant annet deling, rating og tagging, eller å poste kommentarer til bilder, artikler eller annet innhold og informasjon.

Eksempler på sosiale medier er nettsider som FacebookTwitterLinkedInResearchGateYoutubeMySpaceGowalla, men også spill via spillkonsoller (f.eks. PlaystationXbox,Nintendo eller andre web-baserte spillplattformer og spillkanaler), wikierbloggingvloggingcrowdsourcing osv.

I motsetning til tradisjonelle medier (TVavisradio) er det brukerne som setter føringen for hva innholdet skal være, og ikke en overordnet aktør/avsender.

Kilde: Wikipedia

Mediebrett og mobile medier

Det er flere begreper som brukes i denne sammenhengen: Nettbrett, Lesebrett, Surfetavle, Smarttelefoner mm.

Nettbrett (engelsk Tablet og Tablet computer), også kjent som surfetavle eller etavle, er en komplett datamaskin bestående kun av en flatberøringsskjerm (touchscreen) hvor pekepenn, digital penn eller fingertuppen brukes til å styre/jobbe med enheten i stedet for et tastatur eller mus. I motsetning til bærbare datamaskiner pleier ikke nettbrett å være utstyrt med et tastatur, og bruker da et virtuelt tastatur på skjermen som erstatning. I 2010 lanserte Apple sin iPad, som revitaliserte markedet for nettbrett. iPad-lignende nettbrett er personlige enheter tenkt brukt til ulike forbrukermedier, f.eks. koble til Internett, se på bilder og videoerspille, eller lese e-bøker, aviser og blader.

Kilde: Wikipedia

Det er viktig at våre fagområder bruker og diskuterer disse områdene. Du finner de to områdene; Sosiale medier og Mediebrett og mobile medier som kategorier på denne bloggen.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: